България отказва да се присъедини към миграционния пакт на ООН
12.11.2018
Граждани разкриха крадец преди полицията (ВИДЕО)
12.11.2018

Липса на хигиена и учители, заразени с хепатит А, застрашават здравето на ученици в столично училище

Родители на деца от столичното 54-то училище се оплакаха, че децата учат в опасна среда, след като стана ясно, че начален учител е бил заразен с хепатит А.

Ръководните органи на учебното заведение настояват, че са взели всички необходими мерки веднага, след като е било потвърдено, че става дума за опасното инфекциозно заболяване. Родителите твърдят, че в училището не се поддържа достатъчно добра хигиена, а директорът е взел мерки едва когато е станало ясно, че медиите имат интерес да отразят случая.

Според регионалната здравна инспекция за момента няма данни за заразени ученици от столичното училище „Свети Иван Рилски“.

Родителите обаче споделиха, че сред учениците има заразени с хепатит А и изразиха притесненията си за здравето на учениците, тъй като според тях ръководството не ги е уведомило своевременно.

От тяхното изявление стана ясно, че слухове за заразен учител са се появили преди 2 седмици, когато учителката продължава да преподава, въпреки че симптомите вече са налице. Училището уведомява родителите едва след като преподавателката влиза в болница, а те нарекоха позицията на ръководството отказ от поемане на отговорност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *