Поздрав към учителите
05.10.2021
Медицинският факултет на СУ затвори врати
21.10.2021

Къщата на ужасите е прякора на дома за възрастни хора в ДрагалевциИстерични викове за помощ , удари и плач се чува от това зловещо място.
Възрастни жени се молят за помощ , заставайки, до оградата.
Хората , живеещи , в близост до дома разказват , че постоянно стават свидетели на тези гледки и чуват всичко .
В домът скоро е станало убийство , а преди няколко години е имало случай на самоубийство.
Христина Йовчева споделя , че е виждала как персоналът оставя възрастните хора на 30 градуса и ги държат часове , без шапки или чадър , не им позволяват да влизат вътре .
Нехуманно отношение и насилие – това е домът за възрастни хора на улица Крушова градина в Драгалевци .
„Не може да има непрекъснато наблюдение. И не може да се предположи кога ще се случи нещо. Това може да се случи и вкъщи и на улицата. Това няма как да се избегне. Случват се такива инциденти. Това е нормално. Да падне, да удари някой. Случва се да се сбият. Това е нормално“, смята Анжела Димитрова, управител на дома за стари хора.

Биляна Божилова споделя , че дядо и е бил настанен в този дом и месец след това , тя го намира обездвижен и неадекватен. Две седмици след постъпването си , той спрял да говори.
Жената разказва още , че дядо и е имал рана на ръката и кракът му е бил сгънат и парализиран. От персонала отговорили ,че бил паднал в банята , но когато тя дръпнала одеялото , възрастният мъж бил целия в декубитални рани. Езикът му е бил напукан и си личало ,че не му е давана вода с дни .
Биляна Божилова казва ,че възрастните хора сами са и споделили ,как ги изкарват сутринта на терасата и цял ден не им дават да влизат , да ползват тоалетна .
Мария Робертович е живяла в дома шест години и го описва като концлагер.
Насилието от санитарите е реално . Те бият възрастните хора с юмруци , плесници , дръжки от метли и други предмети. Възрастните хора се влачат по стълбите като парцали или са оставяни да падат по тях .
Според Мария управителката е склонна да извършва всякакви услуги , в зависимост от паричната сума . Роднина иска да се отърве от баща , майка . Няма проблем. Сключва се договор . Всички контакти на възрастния човек се отрязват и той се води към бавна и мъчителна смърт. Робертович твърди, че имало няколко такива случая
Жена с лошо психично здраве е била настанена в дома без знанието на роднините и без съгласие . Била е насилствено принудена да подпише документи ,които в последствие се оказват , че са за прехвърляне на апартамент. Това са думите на племенницата и.
Управителката се е сдобила с жилището през 2016 година. Жената се е опитала да присвои и други апартаменти от същия блок, но преките наследници са предявили претенции към наследството .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *