Ресторант, посветен на тоалетните, отвори врати в Индонезия
21.07.2016
Нова централизирана система с регистър за туристите у нас влиза в сила
22.07.2016

В София ще има контейнери за стари дрехи

Поставят контейнери за стари дрехи в София с цел да се помага на хора в нужда. 12-те контейнера са разпръснати почти из цяла София, като в тях гражданите могат да поставят ненужни дрехи, хавлии, завеси, чанти, колани и др. Необходимо е вещите да бъдат добре почистени и пакетирани в добре затворени чанти. Това съобщи за съобщи за Topnovini.bg ръководителят на проекта Антон Гичев.

Местата, на които могат да бъдат намерени, са: Мол България на бул. „България“ № 69, Български червен кръст – София на бул. „Джеймс Баучер“ № 76, Комплекс Симеоново на бул. „Симеоновско шосе“ № 110, 25-то ДКЦ и Френското Училище „Виктор Юго“ в кв. Младост 3 на ул. „Свето Преображение“ №.20, както и в супермаркети „Кауфланд“ на ул. „Хайделберг“ № 1, бул. „Асен Йорданов“ № 7, ул. „Проф. Др. Иван Странски“ № 20, ул. „Кукуряк“ № 3, ул. „Тодор Каблешков“ № 3.

Тези контейнери са част от от мащабна национална кампания за популяризиране на система за ефикасно и ефективно събиране и оползотворяване на дрехи и текстилни продукти от населението.
Кампанията стартира пилотно от Пловдив на 1 март тази година. 8 тона текстил са събрани до момента. Предстои неговото преглеждане, като досега гражданите са били изрядни и са предоставяли дрехите прилежно опаковани според указанията.

„Мрежата в Пловдив и София се разгръща приоритетно с оглед на логистичните разходи. Разстоянието между контейнерите, които се обслужват от камионите, трябва да бъде минимизирано, за да издържи икономически моделът“, поясни Гичев.

През май ще бъдат монтирани следващите 25 контейнера в Пловдив и София, като планът е да се поставят по 5 контейнера на седмица. След като бъде разгърната мрежата от контейнери в Пловдив и София, в средата на годината кампанията ще се разпространии и в Стара Загора, Сливен, Бургас и зоните около тях, както и в Северна България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *