Кои отбори ще гледаме на четвъртфинал в Мондиал 2018
04.07.2018
Порой в Перник наводни пътища и блокира движението на автомобили
05.07.2018

Компанията Uber възстанови правото си да работи в Лондон

Uber получи правото да работи в Лондон поне през следващите 15 месеца. Възможността компанията да предлага услугите си в града беше поставена под въпрос през септември миналата година, когато органите, регулиращи транспортните отношения, отклониха заявката им да продължат лиценза си с 5 години.

Компанията обжалва това решение и във вторник съдът разреши удължаването на лиценза с 15 месеца изпитателен срок. Uber получи възможността да продължи да развива дейността си в Лондон, докато беше в процес на апелация.

Решението се появи в резултат на въвеждането на примирителна стратегия от страна на новия генерален директор на Uber Дара Хосровшахи. „Ние ще обжалваме решението от името на милиони лондончани, – обеща той през септември миналата година. – Но знаем, че трябва и нашата компания да претърпи промени.“

По време на двудневното изслушване представители на компанията признаха, че Uber в рамките на няколко години е направила много грешки, и обещаха да въведат сериозни промени в правилника за обслужване, които ще помогнат да бъдат поправени направените грешки.

Сега Uber ще се отчитат за предполагаемите престъпления на шофьорите непосредствено пред полицията, вместо да чакат това да направят клиентите. Също така компанията ще изисква шофьорите да правят 6-часова почивка след десетчасова смяна.

Компанията назначи и ново ръководство във Великобритания. Тя се съгласи да предостави на градските власти повече информация и да покрие юридическите разходи на лондонското транспортно управление.

Преди Uber беше в постоянен конфликт с органите, отговарящи за регулацията в големите градове по цял свят. Бързото си разрастване тя сметна за най-добрата защита, а клиентите постоянно се застъпваха за съществуването на услугата и затова не я закриваха.

Сега, когато компанията се разрасна, а публичния ѝ имидж се оказва опетнен с ред скандали, тази стратегия спря да работи. Под ръководството на Хосровшахи Uber започна да функционира като традиционна голяма компания.

Снимка: Интернет

Автор: Евгени Лазовски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *