До края на 2016 ще започне санирането на още 750 сгради
24.06.2016
България- от най-устойчивите за правене на бизнес
24.06.2016

Китайска фирма ще произвежда електоавтомобили в България

Китайската компания JAC Motors, която се занимава с производство на леки и тежки автомобили, разглежда България като отправна точка към европейските пазари. Поради тази причина проучва възможностите за производство в България. Това стана ясно на среща между представители на фирмата и заместник-министър Любен Петров.

Заместник-министър Петров посочи, че България има традиции от миналото в производството на електрокари и мотокари. Той припомни, че в началото на 2016 г. е учреден автомобилен клъстер, което е показател, че броят на фирмите, работещи в този сектор е съществен.

Заместник-министър Петров подчерта, че всеки 8 от 10 автомобила в света са изработени с български компоненти. “Ето защо при започване на производство тук JAC Motors ще намери партньори, с които да работи. Убеден съм, че използването на електромобилите е бъдещето в световен мащаб. Такъв проект е в пълно съответствие с програмата на правителството за привличане на инвестиции във високотехнологични сектори”, заяви заместник-министър Петров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *