Злато и сребро или как да търгуваме успешно с тях
19.03.2018
Диабетиците вече имат сериозна подкрепа – Диабетни Грижи гр. Бургас
26.03.2018

Как да си звездата на бала или как да не бъдеш на прицел за негативни коментари | Тенденции за балове 2018

Абитуриентска мода за Дами – тенденции 2018

Емоциите около абитуриентските балове ескалират с всеки изминал ден. Всяко младо момиче, мечтае да бъде най-бляскавата, най-забележителната, най-сниманата и аплодирана абитуриентка. Често, в стремежа си да бъде забелязана, българската зрелостничка „пресолява манджата“, стигайки до пошлост и излишен кич, които оставят траен и негативен отзвук, който за жалост може да се отрази на по-нататъшните цели и социален живот на настоящата абитуриентка.

За да избегнете неловката ситуация, когато след години се издигнете кариерно или просто детето Ви разглежда снимките от Вашия бал, се запознайте с модните тенденции и се придържайте към правилото, че за да си красива и забележима, не е необходимо да се появиш на бала си като панаирджийска сергия.

Роклята

Просто няма как да не я разгледаме първа. Във всеки абитуриентски бал, след наличието на оценка над 3, по важност е абитуриентската рокля на всяка завършваща гимназистка.

Голите гърбове сякаш винаги ще са на мода и тази година не е изключение. V-образно отвореният гръб е секси и ненатрапчив. Все по-често се появяват модели със загатнат гол гръб, покрит с дантела, която допринася за сексапила и очарователността на младата дама.

Не забравяйте, че това е Вашият ден и изразете максимално емоционалността си чрез тоалета, с който ще блеснете. От едно известно време, се появи изключително свежата тенденция, върху роклите да са „накацали“, все едно живи, малки пеперуди. Това е толкова свежо и символизиращо, а защо не и вие, да се появите с такъв тоалет. Запитайте се какво е абитуриентският бал за Вас?! Това е мигът, в който поемате живота си в свои ръце – краят на пролетта и началото на лятото във вашето житие. Ето, защо поставянето на пеперуда, като акцент е изключително сантиментална и неслучайно толкова актуална сред водещи дизайнери, напоследък все по-често в България.

Цветът също не е за подценяване. Избягайте от стереотипа, съчетайте няколко цвята в симбиоза между платове, аксесоари и детайли, но задължително ги съобразете.

Голотата вече не е на мода. Моля Ви, искрено, не се явявайте с Х-образни ленти увити старателно около ханша Ви! Бъдете дама! Гордейте се с тоалета си и след 40 години, защото истинската мода не остарява!

Прическата

Тя, винаги трябва да бъде съобразена с тоалета Ви. Ако сте с рокля, с гол гръб, извинете, но е пълно безумие да спуснете едни 50см. Коси (особено крещящи удължения) – къде отива ефектът на тоалета?! В този случай можете да изберете между ефирен кок, разнообразието е огромно, или леки ретро букли, спускащи се на една страна. Каквато и да е роклята, винтидж стилът в момента е крайно актуален. Ретро визията, без да си представяте прическа тип Фантагиро, създава усещане за стил и ненадмината класа – Не забравяйте какво споменахме за отражението върху бъдещето Ви, на всяко Ваше решение сега!

Гримът

Едва ли ще Ви шокирам, а и не сме се „събрали за това“, но той също трябва да се съобрази изцяло с цветовете на роклята Ви. И, нека отново апелирам – не си слагайте изкуствени мигли, които наподобяват ветрила! Ако имате незабележими мигли – да, прибегнете до тази услуга, но вече има множество професионалисти, които създават мигли с абсолютно естествен и семпъл вид. Не се лъжете, никой не харесва клепнали от тежест клепачи, не си правете труда с излишно престараване. До тук с миглите. Опушеният грим, май ще си остане още дълго на мода, но не се престаравайте и там – нека бъде подчертана красотата Ви, а не изрисувана. Очната линия, щом ще си говорим за ретро стил, излъчващ класа, е добро решение за едновременно секси излъчване и ненатрапчивост. Още повече, имайте предвид, че очната линия внушава сериозност и аристократичност.

Ето как, спазвайки само няколко основни правила и тенденции в модата, можете да се окажете най-очарователното младо цвете на бала, без дори капка кич и агресивно излъчване. Освен, че ще накарате родителите си да се гордеят с вас, приятелите и ухажорите да ах-нат, гарантирано няма да се видите в някоя гротескова страница из социалните мрежи, където да се чудите, как да изтриете снимката си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *