Кажете чао на Какао Бийч и няколко култови заведения в Слънчев бряг
04.06.2018
Владимир Пелов бе убит по време на нощна престрелка в Ботевград
06.06.2018

Как да постъпим, когато кожата ни изгори от жаркото слънце

Настъпват все по-горещи дни и желание за красив и екзотичен загар на кожата. Това се оказва нож с две остриета, защото често в стремежа си да заприличаме на шоколадови изкушения, постигаме ефекта на червени и никак привлекателни огнени кълба.

Излагането на слънце трябва да се случва постепенно, за да се избегне неприятното изгаряне, което води до зачервяване, парене, болка и олющване на най-горният слой на кожата.  Едни от неизменните помощници за избягване на този проблем са слънцезащитните кремове и изобщо мазила, с различни фактори, консистенция, аромати и изобщо, каквото се сетите. Козметичната индустрия, буквално чупи скалата на приходи през летния сезон и донякъде наистина имат благоприятен ефект върху кожата. За да се предпазим, обаче, от вредното влияние на слънцето, най-добрият вариант си остава криенето на сянка. Няма по-сигурно средство за предпазване от слънчеви изгаряния, от разума и умението да преценим по колко време на ден да се печем.

Ако все пак сте изгорели зверски, не се отчайвайте – нищо не е загубено. Е, да ще пари сериозно, дори ще ви боли, но това е положението – сега ви остава да помислите как да предпазите кожата си от досадното и грозно белене.

Първо внимавайте с почистването на тялото. Тук е важно да знаете, че трябва да избягвате сапун, който изсушава кожата и гарантирано ще ви доведе до визия, наподобяваща стара, белеща се мазилка в училищен коридор.
Второ не позволявайте на кожата ви да се дехидратира в никакъв случай. Има множество кремове и лосиони, подходящи за повода, които осигуряват необходимата хидратация на кожата ви.
Трето, и много важно, не се правете на съвременната Жана Д’арк и избягвайте слънцето, докато кожата ви не се успокои или най-общо казано докато и най-малкото зачервяване не изчезне.

Снимака: http://www.womenshealthmag.co.uk

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *