Време за разсад и посаждане на зеленчукова реколта 2018
14.03.2018
Как да си звездата на бала или как да не бъдеш на прицел за негативни коментари | Тенденции за балове 2018
22.03.2018

Злато и сребро или как да търгуваме успешно с тях

Златото и среброто са, в най-добрия случай, eдин фрустриращ вид търговия. В интервю пред Kitco News търговецът и експерт Тод Хорвиц, главен маркетингов стратег и основател на „Bubba Trading“, предложи стратегия, която инвеститорите могат да използват за това си занимание.

За търговците на благородни метали последните няколко години най-добре могат да бъдат описани като стресиращи, твърди той. Хорвиц вижда дългосрочен потенциал в златото и препоръчва на инвеститорите да предприемат стъпки за защита на своите инвестиции.

„Инвеститорите трябва да продължат да натрупват метали на спад и да се научат как да ги хеджират във времена на сътресения и натиск върху продажбите. Те също могат да използват модела на опциите, за да хеджират позиции, като комбинират печалби с течение на времето“, пише специалистът.

„Ключът е да се научите как да използвате деривати, за да защитите своите холдинги, като в същото време създавате възможности да купувате повече, когато обикновено продавате заради емоции“, сподели още той.

Иначе, според доклад на The Fundamental Technician, традиционните играчи при търговията със злато ще останат непроменени през 2018 г. Увеличаването на цените на суровините и потенциалът за възвръщане на инфлацията биха могли да подкрепят благородния метал в ролята на подплатяване на инфлацията.

Ключовите нива за златото през следващата година ще се движат в посока нагоре и включват цени от типа на 1300 долара за унция.

Междувременно експертите препоръчват и покупка на сребро, като прогнозират голяма година за сивия метал. Възможно е то да се търгува и за 22 долара за унция в даден момент по време на 2018 година – еквивалент на 30% увеличение на цената. Той има история на повече интензивност от златото, както в посока нагоре, така и в посока надолу, като и този път е малко вероятно да има изключения.

Среброто също така ще продължи да се възползва от новата си роля като сигурен уютен актив и младши партньор на златото в бизнеса за опазването на активи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *