България продължава да е под натиска на корупцията
08.07.2016
„Визия 2020“ предвижда българи, които учат навън, да се върнат в България
08.07.2016

ЕС и Канада подписват търговско споразумение

Европейската комисия предложи на Съвета на Ес подписването и скючването на споразумение за свободна търговия между ЕС и Канада, известно като Всеобхватно икономическо и търговско споразумение (ВИТС).Този документ ще бъде от полза за хората и за малките и големи предприятия в цяла Европа.

ВИТС съдържа строги правила за защита на трудовите права и околната среда. Двете страни са поели ангажимента да работят заедно и да не подкопават високите стандарти на ЕС поради търговски интереси.

„Търговското споразумение между ЕС и Канада е нашето най-добро и най-напредничаво търговско споразумение и бих искал то да влезе в сила възможно най-скоро. Споразумението предоставя нови възможности на европейските предприятия, като същевременно популяризира нашите високи стандарти в полза на нашите граждани. Разгледах правните доводи и изслушах държавните и правителствените ръководители и националните парламенти. Сега е време за действие. От това зависи доверието в търговската политика на Европа“, заяви председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *