120 000 от безработните у нас са без образование
28.06.2016
МС прехвърли 6,9 млрд. лв. в бюджета на ВСС
29.06.2016

Експлозии разтърсиха истанбулското летище Ататюрк (обновена)

Две експлозии са разтърсили терминала за пристигащи пътници на международното летище Ататюрк в турския град Истанбул, предадоха световните агенции. Има поне десет жертви, а ранените са десетки. Съобщава се, че сред тях има и деца.

Взривът е откъртил части от сградата на терминала. Някои медии съобщават и за стрелба в района на взривовете. Според CNN, извършителите на атаката са били двама. Те са се намирали при метал-детекторите на летището, когато полицаите са установили техните намерения и са открили стрелба по тях. Атентаторите обаче са успели да се самовзривят. Възможно е други терористи да се укриват в района на близкия паркинг.

Полетите от летището са преустановени. Пътниците биват пренасочвани към хотели за пренощуване и все още не е ясно, кога летищният комплекс ще заработи отново.

Това е последната от поредицата терористични атаки в Турция през последните месеци, отговорност за които поемаха или терористичната организация „Ислямска държава“, или кюрдски формирования. Вторите обаче най-често атакуват военни или полицейски обекти и то – в Югоизточна Турция. Атака срещу международно летище по-скоро наподобява почерка на т.нар. „Ислямска държава“, сочат първите коментари в социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *