Как влияе матракът на сексуалното желание?
01.11.2016
Българи зад граница
Оптимистично: Наши студенти в чужбина се завръщат в България
08.11.2016

Депресията – знак за автоимунно заболяване

Депресията ви може да е породена от автоимунно заболяване

Напълно възможно е депресията, която ви мъчи, да се дължи на автоимунно заболяване

В днешно време хората все по-често страдат от разстройства на психиката, а депресията се счита за най-безобидното състояние от тях. Всъщност тя може да подсказва за наличието на скрит автоимунен процес в организма. Той се развива неусетно и повечето симптоми изглеждат безобидни. Първоначално са свързани със силна умора, раздразнение, нежелание за социални контакти.

Впоследствие положението се задълбочава и ако се прибегне до някакви медикаменти, те не успяват да отстранят депресията, а я задълбочават. Ако пациентът не е бил на консултация с психолог, на по-късен етап той може да бъде обхванат от внезапни мисли за самоубийство. Самата болест спомага за влошеното здраве и за липсата на тонус, което бавно и сигурно отнема надеждите на човек за някакво подобрение, за по-радостни дни.

Автоимунните заболявания почти винаги причиняват и безсъние, което допълнително влошава качеството на живот. До скоро почти никой не би обърнал внимание на описаните притеснения. Дори сега, когато те вече са знак за внимание, като цяло си остават неглижирани  от лекарите. Те не се задълбочават особено върху установяването на „виновника“ в тялото. Стигне ли се до по-тежки последици, тогава истината лъсва, а обикновено е по-трудно да се вземат мерки.

Не бива да приемате депресията за нормална част от ежедневието си, защото тя със сигурност е характерен признак за наличието на по-дълбок проблем. Както се оказва, той може да е на физиологично ниво и да е чисто здравословен, а не психологически. Така или иначе обаче, терапия ще ви е нужна, за да преодолеете кризите, на които сте подложени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *