Wikileaks обеща да извади 100 000 нови документа за Турция
19.07.2016
Тестват пръстовата идентификация в 5 болници у нас
20.07.2016

Германия към Турция: Смъртното наказание ще означава край на преговорите за ЕС

„Германия има ясна позиция – категорично отхвърляме смъртното наказание“ – това заяви говорителят на германското правителство Щефан Зайбет по повод плановете на някои народни представители в Турция крайното наказание да бъде въведено отново в съдебната система на страната.

Припомняме, че представители на управляващата Партия на справедливостта и развитието предложиха смъртното наказание да бъде върнато в страната след неуспешния опит за преврат срещу правителството и президента Реджеп Ердоган. Това става на фона на масови арести на хиляди противници на режима, обвинени, че са подкрепяли опита за преврат.

„Въвеждането на смъртно наказание в Турция ще означава край на преговорите за членство в Европейския съюз“ – добави още Щефан Зайбет.

През последните дни редица западни политици подкрепиха Ердоган срещу превратаджиите, посочвайки че в демократична държава управлението не може да се печели с насилие, но същевременно го разкритикуваха за реакцията на правителството, която включваше уволняването на над 2500 представители на съдебната система и арести на над 6000 души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *