Гроб с 400 трупа откриха в провинция Анбар, Ирак
06.06.2016
Коментират въпроса за изучаване на комунизма в училище
06.06.2016

Всеки десети българин е финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси“

Всеки десети българин се е възползвал от мерките по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОПРЧР) в периода 2007-2013 г. Това каза министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова при откриването на редовно заседание на Комитета за наблюдение на ОПРЧР днес в София.
През първия програмен период предвидените за България около 2,3 млрд. лв. са 100% усвоени.

„Считам, че това е успех не само за нашата страна, но и за Европейския социален фонд“ – подчерта министър Русинова – „Благодарение на европейската солидарност успяхме да създадем добри условия за широк кръг от качествени и ефективни социални услуги, добри практики и модели за квалификация на заети, както и за адаптация на пазара на труда на трайно безработни и на безработни младежи, добави Русинова. Реализирахме доста инициативи за подобряване на достъпа и качеството на българското образование.“

За първи път безработицата в България е под средното ниво за Европейския съюз. Министърът гарантира, че независимо от положителната тенденция темата ще остане във фокуса на Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. По време на форума България получи похвала за резултатите. Усвояването на 100% от средствата през първия програмен период е огромно постижение за страна, която преди това не е имала опит с европейските фондове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *