Нападателите от Войводиново остават в ареста, незаконните постройки се разрушават
10.01.2019
Отнеха новороденото бебе на самотна майка от малко родопско село
10.01.2019

Български превозвачи протестират в Брюксел

Български превозвачи протестират срещу пакета Мобилност 1 в столицата на Белгия – Брюксел. Протестиращите заявиха, че демонстрациите им ще имат мирен характер и нито ще бъдат затваряни улици, нито ще има образувани блокади.

Представителите на българския транспортен бизнес ще се съберат на площад Люксембург, където през декември протестираха и жълтите жилетки на Франция. Очаква се към българската група да се присъединят и превозвачи от други държави, потърпевши от решението на Европейския съюз. Това са Румъния, Латвия и Литва, Полша, Унгария и Ирландия.

Българските превозвачи настояват, че законът е лобистки и облагодетелства големите европейски държави за сметка на тези, които остават в периферията на европейската общност. Те получиха подкрепата на министъра на транспорта Росен Желязков и евродепутати, които смятат, че институциите на Евросъюза трябва да заемат ясни позиции в съответствие с принципа за равноправие на държавите в общността.

Протестиращите твърдят, че пакетът Мобилност 1 представлява сериозна заплаха не само за българските превозвачи, но и за националната икономика, тъй като предложените поправки ще изправят малките компании пред фалит, а средните и големите представители на бизнеса ще съкратят значително броя на работниците си.

Експерти напомнят, че транспортният бизнес е важен за страната и при евентуални проблеми ще бъдат засегнати повече от 100 000 българи.

Снимка: Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *