Pokemon Go направи Nintendo по-скъпа от Sony
22.07.2016
По-ниски цени на чадъри и шезлонги през 2017 г.
23.07.2016

България открива нови консулства в Полша и Испания

Правителството прие решение за откриване на почетно консулство на България в Полша със седалище в град Бялисток и за назначаване на г-н Витолд Карчевски за почетен консул. Консулският окръг обхваща Подлаские, Любелские и Варминско-Мазурские воеводства.

С друго решение се открива консулство на България в Кралство Испания, ръководено от почетно консулско длъжностно лице, със седалище в град Севиля и консулски окръг, включващ територията на автономна област Андалусия. С решението се назначава д-р Росио Васкес Руис за почетен консул.

Андалусия е най- населената автономна област в Кралство Испания, втора по големина и трета по икономическа тежест сред автономните области, с водещо значение на земеделието и сектора на услугите. Предвид големия брой български граждани, живеещи в Андалусия и географската отдалеченост на двете консулски служби в Мадрид и Валенсия, консулството ще допринесе за оказване на съдействие и защита на нашите сънародници. Консулството създава благоприятни предпоставки за разширяване на сътрудничеството ни с Испания в различни аспекти и обогатяването му с конкретни инициативи, а назначаването на почетен консул ще допринесе за установяване на по-активни, ползотворни контакти и взаимоотношения между двете страни.

Министерският съвет прие и две решения, с които освобождава почетни консули на държавата ни в Италианската република – г-н Джорджо Де Фавери (консулски окръг, обхващащ територията на регион Венето ) и в Конфедерация Швейцария – г-н Габриел Бенезра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *