ЮНЕСКО: България трябва да предостави за преглед нов план за управление на Национален парк Пирин
19.07.2016
Германия към Турция: Смъртното наказание ще означава край на преговорите за ЕС
19.07.2016

Wikileaks обеща да извади 100 000 нови документа за Турция

„Подгответе се за битка, защото ще разкрием 100 000 документа за политическата структура на властта в Турция“ – това е посланието на отворената онлайн платформа за споделяне на секретни държавни документи Wikileaks няколко дни след неуспешния опит за преврат в Южната ни съседка.

От Wikileaks предупредиха също турските граждани да си гарантират достъпа до интернет, защото е възможно правителството им да се опита да ограничи свързаността, за да попречи новите документи да бъдат видяни.

Все още не е ясно, каква информация ще съдържат разкритите документи, но мнозина в социалните мрежи вече спекулират, че в нея може да фигурират доказателства за връзки на правителствени представители с ислямисти, както и за различни нарушения на човешките права.

Припомняме, че Wikileaks нашумя с разкритието на хиляди документи за нарушаване на човешките права от американската армия в различни страни от Близкия Изток. В момента срещу създателя на сайта Джулиън Асанж има съдебен процес. Той се намира в еквадорското посолство в Лондон и е заплашен от арест, ако напусне територията на сградата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *