Разпитаха Бойко Борисов в полицията, отговарял по 3 сигнала
15.07.2021
ИТН: Ще предложим нов кабинет скоро, отговорността е на ДБ и ИСМВ
16.07.2021

Трифонов отхвърли кандидатурата на Василев за премиер, предлага нов кабинет

Слави Трифонов оттегли кандидатурата на Николай Василев за премиерския пост. Причината е огромното обществено недоволство, което бе предизвикано заради предложения от него проектокабинет.

Лидерът на „Има такъв народ“ посочи, че страната няма нужда от още едни избори и поради тази причина ще ревизира предложенията си за кабинет.

Отмяната на кандидатурата на Василев бе приветствана от другите т.нар партии на протеста, които също разкритикуваха ИТН.

Друго име, което предизвика бурни реакции и дори подписка против кандидатурата, бе това на Станислава Армутлиева. Тя бе предложена за министър на културата, но редица творци и известни лица в бранша „скочиха“ на тази идея. Името ѝ е замесено в не малко скандали, а голяма част от творците смятат, тя няма нужните компетенции.

Тази сутрин в социалните мрежи тя съобщи, че се е отказала от поста след бурните реакции, тъй като за нея културата е възможна само с общо усилие и споделени ценности, каквито очевидно липсват.

На пресконференция по-късно днес част от ръководството на ИТН ще отговаря на въпроси на журналисти.

Причината за това е, че партията на Трифонов получи и много критики, че повтаря модела на ГЕРБ, в частност на Борисов, като използва социалните мрежи като трибуна за отправяне на послания, без да дава възможност на журналистите да зададат своите въпроси.

Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *