ИТН: Ще предложим нов кабинет скоро, отговорността е на ДБ и ИСМВ
16.07.2021
Стойчо Кацаров VS. „Пирогов“: Скандалът се разраства, очакват се още протести
20.07.2021

Служебното правителство поиска предсрочно освобождаване на Гешев, ВСС решава

Служебният правосъден министър Янаки Стоилов предложи обвинител номер 1 Иван Гешев да бъде освободен предсрочно след доклад на служебния министър Бойко Рашков. В документа се съобщава за действия, които накърнявали престижа на съдебната власт. ВСС ще разгледа сигнала на 22 юли.

Пред медиите служебният министър на вътрешните работи обясни, че докладът не е пиар ход, а е бил подготвян още преди Рашков да заеме длъжността си. Той заяви готовност да бъде изслушван пред депутатите и да обясни за мотивите си.

Служебният премиер също заяви, че има правни основания за това искане, а и в обществото има очаквания за реформи именно в съдебната система.

Казусът предизвика и реакции в политическите среди. Борисов коментира темата, като заяви, че не се интересува от Гешев, а от своята партия.

От „Изправи се! Мутри вън“ изразиха мнение, че не е лесно да смениш главен прокурор, който е част от мафията. А съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов посочи, че тази реформа все някога ще се случи.

Снимка: News.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *