Общинските камери ще следят за всички видове нарушения
19.10.2020
Къде трябва да носим маски?
22.10.2020

Ще има ли затягане на мерките срещу Covid-19?

Днес управляващите ще гласуват и решат дали да бъде върната мярката за носене на маски на открито. Това правило е по-скоро за предпазване на обществото, отколкото затягане на извънредната епидемична обстановка. Носенето на маски на открито е мярка, свързана с безопасността на всеки човек.

Друга новина е, че от 21 октомври до 27 откомври Университетът за национално и световно стопанство в София (УНСС) ще премине в онлайн форма на обучение. Онлайн обучението е свързано с предпазването на всички студенти и преподаватели от евентуално заразяване и разпространение на вируса. В университета ще бъдат прекратени всички мероприятия и спортни активности, също така влизането на студенти и външни лица ще бъде забранено.

Увеличава се контролът и за носене на маски в закрити помещения. Правят се редовни проверки в моловете и в градския транспорт. В Пловдив новите мерки са свързани с ограничение на посетители в големи магазини – до 100 човека.

На 20 октовмри се отчете нов антирекорд на положителни резултати – над 1000 души с Covid-19. Въпреки това, до момента не се говори за поставяне на КПП-та в областните градове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *