Кацаров настоява лимитите за болницитe да отпаднат
14.06.2021
ВКП започва проверка на ремонтите на язовири след сигнал за нарушения
14.06.2021

Схемата „Автомагистрали“: Управлението на Борисов е раздало милиони левове на избрани компании авансово

Месец преди вторите парламентарни избори за тази година става ясно, че договорите на „Автомагистрали“ ЕАД потвърждават как авансово са били раздавани стотици милиони левове на избрани компании по време на правителството, оглавявано от Бойко Борисов.

Схемата е действала по следния начин – договорите са сключвани с „Автомагистрали“, като фирмата е нямала капацитет да ги изпълни и е прехвърляла отговорностите на частни компании, които получавали милиони левове като аванс. Дружеството е давало поръчките на трети фирми без необходимите процедури.

Последствията от тази схема „Капитал“ обобщава по следния начин – компаниите, които са получавали финанси досега, ще продължат да получават такива и в бъдеще.

А проблем ще бъде ако новите управляващи решат да променят това, тъй като по този начин рискуват да изгубят огромно количество вече раздадени пари, без да получат нищо в замяна.

Не на последно място – не е изключена възможността България да понесе санкции за неразрешена държавна помощ към определени строители.

След доклад от Сметната палата и извършена проверка ръководство на дружеството „Автомагистрали“ бе сменено.

Снимка: Novinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.