Рашков хвърли нови обвинения срещу Борисов, експремиерът заплашвал свидетел по дело
07.06.2021
Рокади и в здравните структури: Пенсионираха проф. Кантарджиев
07.06.2021

Янев: Рестрикциите от САЩ показват, че корупцията у нас е с дълбоки корени

Стефан Янев, оглавяващ служебното правителство на България, свика среща на службите за сигурност за първи път след рокадите.

Повод за конференцията са наложените санкции от САЩ срещу български лица и 64 фирми.

Янев видя рестрикциите от Щатите като ясен знак, че корупцията е пуснала дълбоки корени в страната ни, а компетентните органи не са предприели необходимите действия до момента и това наложило външна намеса.

Служебният премиер не пропусна да изкаже своите критики и към прокуратурата, като според него тя не се справя с основните си задачи.

Янев заръча на банковите институции да наложат още санкции срещу лицата с корупционна дейност в страната и заяви, че е нужна консолидация на институциите, за да бъде изкоренен корупционният модел.

Остър коментар направи и президентът Румен Радев, който също присъстваше на срещата. По думите му вместо да върви към европейско развитие, страната ни се е оказала редом с Уганда и Судан.

Припомняме Ви, че преди 5 дни стана ясно, че САЩ налагат санкции срещу Васил Божков, Делян Пеевски, Илко Желязков и свързаните с тях фирми заради корупционни дейности.

Рестрикциите предизвикаха голям обществен отзвук, а ЕП се закани, че ще изпрати мисия у нас, която да извърши проверка.

Снимка: Dariknews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *