Румен Радев връчва на ИТН мандата за правителство днес
30.07.2021
ИТН ще представи проектокабинета си пред ДБ, БСП и ИСБГНИ
02.08.2021

Петър Илиев вероятно ще е номинацията за премиер на ИТН

Готови сме да предложим премиер, чакаме Румен Радев да ни връчи мандата, заявиха от „Има такъв народ“. На свой ред президентът обяви, че това ще се случи днес от 17:00 ч.

От партията на Слави Трифонов посочиха, че кандидатът им за министър-председател ще бъде човек с качествено образование, добър морал, добри намерения и експертиза и досега не е участвал в политически дейности.

В медиите вече се появи и името на вероятното предложение на „Има такъв народ“. Според редица източници това ще бъде юристът Петър Илиев. Той е преподавател в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, почетен консул на Барбадос, както и ръководител на консулството на Барбадос в България.

Дали обаче кабинетът на ИТН ще получи подкрепа? След като вчера бяха нападнати, „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме“ днес изразиха категоричните си позиции, че не държат на свои министри в кабинета, но искат да са наясно какви личности ще бъдат предложени, както и че преговорите продължават и партиите имат воля да съставят правителство.

От БСП пък обявиха, че са удовлетворени от преговорите с „Има такъв народ“, но ще решат дали ще подкрепят предложенията им едва когато стане ясно кой влиза в кабинета.

Снимка: Софийски университет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *