Антирекорд при новозаразените с Covid-19
07.10.2020
Въвеждат комбинирани PCR тестове
08.10.2020

Първата българска океанска експедиция приключи успешно

Neverest Ocean Rowтака е наречена първата българска океанска експедиция. Стефан Иванов и синът му – Максим, решават да прекосят Атлантическия океан с лодка, която сами построяват. Прекосаняването на океана е с благотворителна цел. Каузата е свързана с донорство – Да! За живот!

КАУЗА на нашето прекосяване на Атлантическия океан с гребна лодка: да стимулираме повече хора да се присъедният към нас като вземат решение да бъдат потенциални донори на органи след смъртта си и споделят решението си със своите близки – така почти всеки може да спаси човешки живот! В момента над 1,150 българи чакат орган за трансплантация.“, гласи пост в официалната facebook страница на експедицията.

Океанската гребна експедиция започва на 14 юни 2020 г. Семейството потегля от Португалия и до самия финал минава над 8 000 км. Експедицията продължава 105 дни или повече от 3 месеца, като в този период Максим празнува своя 17-ти рожден ден.

Максим Иванов потегля на експедицията едва на 16 г., като това го прави най-младият гребец, който е прекосил Атлантическия океан.

Океанската експедиция приключва успешно на 6-ти октомври 2020 г. в Барбадос, Карибски Острови.

По време на океанския преход, Стефан и Максим публикуват непрестанно информация в официалната страница на Neverest.

Техните постове в соц. мрежа са свързани с метеорологичните обстоятелства, подводния свят, тяхната храна и настроение. Оказва се, че океанската експедиция се е осъществила в сезона на бурите, като не веднъж са попадали на такива. Друг интерес факт е, че до тях са се доближили акула и марлин.

 

 

 

Освен първата българска океанска експедиция, преживяването на сем. Иванови е вписано и като Първото прекосяване на Атлантическия океан с гребна лодка от изток на запад през сезона на ураганите (юли – октомври).

Кадри: Facebook – Neverest Ocean Row

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *