Рашков: Определени политически сили извършват натиск върху избирателите
24.06.2021
ГДБОП разследва 14 трансплантации в болница „Лозенец“
24.06.2021

Отстраниха и директора на полицията в Пловдив

Поредна кадрова промяна в структурите на МВР. Служебният министър на вътрешните работи отстрани от длъжност директора на полицията в Пловдив Йордан Рогачев. Срещу него е започнало дисциплинарно производство.

Рогачев е в болнични, откакто началникът на 3-то РПУ Самуил Хаджиев и още трима полицаи бяха задържани при акция на отдел „Вътрешна сигурност“ през месец май.

По думите на Рашков е странно как Рогачев не е знаел какво се прави в полицейското управление, което е под негово подчинение и именно това означавало, че мястото му не е там.

Самият Рогачев заяви пред медиите, че не е използвал отпуската си, за да се укрива, а заради здравословен проблем в семейството му.

Според него причина за отстраняването му е донос от човек, когото бил преместил в друго звено заради неофициална информация, че е упражнявал психологически тормоз върху колега.

Дисциплинарното производство срещу директора на пловдивската полиция ще трае 2 месеца, а комисар Петър Тодоров ще заеме мястото на Рогачев през това време.

Бойко Рашков обясни, че ще даде повече информация по случая, когато проверките приключат.

Рокадите в МВР не спират още откакто служебното правителство дойде на власт. Бяха сменени главният секретар на МВР Ивайло Иванов, Бойко Славчев, Георги Хаджиев, както и шефа на ДАНС.

Снимка: News.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *