Задържаха бившия шеф на ДАНС за бракониерство
21.07.2021
ГЕРБ вика Рашков в НС заради твърденията му за незаконните подслушвания
21.07.2021

Новите депутати се заклеха: Кой за какво ще се бори?

Новоизбраните депутати положиха клетва и с това официално започна работата на 46-ия парламент в историята на България. За втори път заседанието бе открито от най-възрастния народен представител Мика Зайкова, която е представител на „Има такъв народ„, а Ива Митева отново ще е председател на парламента.

От трибуната на Народното събрание тя призова своите колеги да работят заедно, за да осъществят мечтата на България – промяната, която народът е поискал.

Коментар направи и Тошко Йорданов, който е председател на „Има такъв народ„, партията спечелила първата позиция на изборите.

По неговите думи би трябвало да има правителство до 15 дни, ако предварителните декларации и заявки на партиите са верни и дали те ще могат да работят заедно или не, ще стане ясно в следващите дни.

Лидерът на ДБ Христо Иванов изрази готовността на партията да покани всички парламентарни сили за разговори. Като основен приоритет на партията той посочи продължаването на реформата в изборното законодателство и съдебната реформа.

От ГЕРБ заявиха, че ще бъдат опозиция в новия парламент, но техен опонент ще бъде хаосът. По думите на Десислава Атанасова изборите не просто не са решили политическата криза, но са я задълбочили.

От трибуната на 46-ото НС призив отправи и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя пожела на своите колеги стабилност и разумни решения и посочи, че най-важната задача пред новите депутати е да се разгради старият модел на управление.

Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Ние идваме!“ изрази готовността на политическата формация да участва в провеждането на истинска съдебна реформа и модернизацията на страната.

Председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ посочи, че неговата партия е готова за диалог и само разговорите могат да изкарат страната ни от политическата криза.

Румен Радев, президент на България, коментира, че този път партиите трябва да съставят правителство, а задачите същите, както и преди 3 месеца и също отправи послание за промени в правосъдната система и изкореняването на корупцията.

Снимка: Уикипедия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *