Футболът, който всички ще запомним: Евро 2020 и Кристиан Ериксен
14.06.2021
Схемата „Автомагистрали“: Управлението на Борисов е раздало милиони левове на избрани компании авансово
14.06.2021

Кацаров настоява лимитите за болницитe да отпаднат

Българският лекарски съюз и Националната здравноосигурителна каса незабавно ще започнат преговори за промени в Националния рамков договор за медицински дейности 2020-2022. Това обяви д-р Стойчо Кацаров.

Причината за това е, че действащите текстове на НРД могат да бъдат преработени, така че резултатите да бъдат по-добри, както за пациентите и лекарите, така и за цялостното функциониране на здравната система.

Mинистърът на здравеопазването настоява НЗОК и БЛС да сложат край на лимитите на лечебните заведения, тъй като според него точно те водят до ограничаване правото на избор на пациентите в коя болница да потърсят медицинска помощ.

Здравният министър поиска и промяна в цените на медицинските дейности. По думите му повечето от тях са формирани на лобистки принцип и това води до тежки диспропорции в заплащането.

БЛС, НЗОК и д-р Стойчо Кацаров се обединиха около идеята за повече медицински дейности, които да се извършват в болниците, но могат да бъдат реализиран и амбулаторно и да преминат към извънболнична помощ.

Снимка: Vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.