Петър Илиев вероятно ще е номинацията за премиер на ИТН
30.07.2021
Вижте кои са спряганите имена на министри в проектокабинета на ИТН
03.08.2021

ИТН ще представи проектокабинета си пред ДБ, БСП и ИСБГНИ

„Има такъв народ“ ще представи структурата на своя проектокабинет пред БСП, „Изправи се БГ! Ние идваме“ и „Демократична България“ на работа среща, която ще се проведе във вторник. Това стана ясно от съобщение, разпространено в медиите. С това разговорите за съставяне на правителство ще достигнат до финалната права.

От „Има такъв народ“ са категорични, че по време на разговорите няма да става дума за промяна в имената на министрите.

Въпреки че през изминалите дни Слави Трифонов и Христо Иванов си размениха взаимни обвинения и критики, от ДБ обявиха, че имат нагласа да участват в срещата с ИТН, а когато получат пълната информация за намеренията, плановете и пълния състав на кабинета, ще решат дали ще го подкрепят.

Критики към „Има такъв народ“ имаше и от коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме“. Адвокат Николай Хаджигенов коментира, че връченият в петък мандат на ИТН е противоконституционен.

Причина за коментара му е първоначалната информация, че Петър Илиев ще бъде предложен за министър-председател на ИТН, която впоследствие се оказа невярна и излъченият кандидат на партията бе Пламен Николов – човек, с когото нито една от преговарящите партии не е била запозната.

От президентството обаче отвърнаха на адв. Хаджигенов, като заявиха, че пред Румен Радев „Има такъв народ“ са посочили именно Пламен Николов като кандидат за министър-председател на страната.

Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *