Трифонов отхвърли кандидатурата на Василев за премиер, предлага нов кабинет
16.07.2021
Служебното правителство поиска предсрочно освобождаване на Гешев, ВСС решава
19.07.2021

ИТН: Ще предложим нов кабинет скоро, отговорността е на ДБ и ИСМВ

Представители на партията „Има такъв народ“ дадоха пресконференция по повод бурните реакции след предложените от тях представители за следващия кабинет.

ИТН заяви, че ще представи ревизиран нов състав на следващия кабинет, след като неодобрение получиха Николай Василев, предложен за премиер и Саня Армутлиева, която бе предложена за министър на културата. Това щяло да се случи „съвсем скоро“.

По думите на зам.-председателя на партията отговорността сега е на другите т.нар. партии на протеста – „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“. Според ИТН ако не получат подкрепа от тях, страната трябва да проведе още едни предсрочни избори.

На пресконференцията присъстваше и Николай Василев. Той отрече обвиненията, че е човек на ДПС и заяви, че се гордее в участието си в НДСВ.

Василев бил разочарован от критиките на десните партии и по негово мнение ако предложението на Трифонов беше получило подкрепа, съставеният кабинет е щял да бъде най-реформаторския в българския преход.

Икономистът допълни, че кандидатите на ИТН са подбрани от ръководството на партията и никакви чужди посолства нямат отношение към избора.

Снимка: Novini.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *