Кадри с брутално полицейско насилие от протестите през 2020 г. предизвикаха бурни реакции
16.08.2021
Депутатите поискаха от главния прокурор доклад за полицейското насилие
17.08.2021

След консултациите при Радев: ИТН няма да подкрепи трети мандат, ГЕРБ връщат втория

„Има такъв народ“ няма да подкрепи кабинет, съставен с третия мандат. Това заявиха представители на партията на Слави Трифонов след срещата си с президента Румен Радев.

По думите им нямало „политическа логика“ да бъде подкрепен кабинет на малцинството, а в същото време преди това предложения проектокабинет от партията , спечелила изборите, да не получи подкрепа.

Зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов отново хвърли обвинения срещу БСП, „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме“, като повтори твърдението, че партията е била предадена от другите формации.

Румен Радев призова за намиране на решение и съставяне на редовен кабинет, тъй като предстоят предизвикателства пред страната ни.

Престои президентът да се среща и с представители и на останалите три партии, за да проведе преговори за съставяне на правителство без ГЕРБ и ДПС.

След срещата на ГЕРБ и държавният глава от партията на Бойко Борисов отново обещаха – след като получат втория мандат, ще го върнат веднага.

След като това се случи, президентът Румен Радев има правото да даде последния мандат на някоя от останалите партии по негов избор.

Снимка: dariknews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *