Депутатите изслушаха Кацаров и Рашков в НС, очакват Гешев в четвъртък
28.07.2021
Румен Радев връчва на ИТН мандата за правителство днес
30.07.2021

ИТН: Христо Иванов и Мая Манолова водят нещата към следващи избори

С действията си Христо Иванов и Мая Манолова водят нещата към следващи избори и карат Бойко Борисов да се радва. Това заяви заместник-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

От ИТН отправиха остра критика към „Демократична България“, като ги обвиниха, че са се отметнали от позицията си, че нямат претенции за личностите в новия кабинет. Повод за изказването са думите на Христо Иванов, че част от министрите в служебния кабинет са подходящи да останат такива и в новия. Особена критика Йорданов отправи към Асен Василев, а думите му бяха посрещнати с аплодисменти от ГЕРБ и ДПС.

Въпреки острия тон Тошко Йорданов подчерта, че позицията на ИТН не означава затваряне на вратата за сътрудничество с „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“. По неговите думи обаче инициативата трябва да е тяхна и те трябва да удържат на заявеното от тях по време на преговорите през изминалите 4 дни.

От БСП също отправиха призив, като поискаха да бъдат наравно третирани с „Изправи се БГ! Ние идваме“ и „Демократична България“, тъй като все пак са трета политическа сила. Те обявиха, че до момента има много съвпадения във вижданията на ИТН и БСП относно бъдещото управление и левицата ще настоява за подписано споразумение относно конкретни политики.

Кога ще бъде съставено правителство остава неясен въпрос. Президентът Румен Радев коментира, че ще връчи мандат едва когато преговорите между партиите сработят.

От своя страна от ИТН отговориха, че едва след като получат мандат, ще обявят имената в кабинета си. Първоначалния добър тон между партиите започна да изчезва след няколко дни на преговори. А дали изобщо ще успеят да се споразумеят, ще стане ясно в следващите дни.

Снимка: Trud.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *