ГЕРБ – или си подари имота на властта, или в ареста!
02.02.2021
Избори 2021: Идеи без реализация
15.02.2021

Година по-късно: Кметът на Стамболийски и неговите милиони

В началото на 2020 г. bTV решава да направи разследване около кмета на град Стамболийски – Георги Мараджиев. След направено проучване става ясно, че кметът на Стамболийски разполага с 5 апартамента в курортния комплекс Слънчев бряг, община Несебър.

Според проучването на медията става ясно, че цените на имотите във въпросия курорт варират между 900 лв. и 1000 лв. кв/м. Тук идва първият въпрос. Защо някои от имотите на Мараджиев са декларирани по-ниско от данъчната оценка?

Случайностите при кмета на Стамболийски не приключват до свръх евтините данъчни оценки. През 2016 г. кметът и неговата съпруга решават да продадат имоти, но не на кого да е, а на техния собствен син. По този начин се осъществява сделка за покупко-продажба между баща и син за „скромната“ сума от 2 500 000 лв.

След „издирване“ от страна на разследващата случая медия, Мараджиев решава да приключи казуса, като разясни пред обществото колко апартамента има и къде почива през лятото.

Отговорът на Мараджиев е, че 3 от апартаментите са закупени преди мандата му – още през 2015 г. Относно другите апартаменти, Мараджиев твърди, че не знае колко точно апартамента има синът му.

Проучената и изготвена статистика показва съвсем различни дати на закупуване на апартаменти. Още една загадка около кмета Мараджиев.

Като отговор за размяната на милиони между роднини, кметът на Стамболийски изтъкна, че продаденото струва не само 2 500 000 лв., а цели 5 млн. лв. с една дума е направил услуга на сина си и му е свалил от цената.

Това са някои от отговорите на мистериозния милионер-кмет от Стамболийски. Загадката е голяма, каквито са и парите, и имотите в семейството.

Използвани източници: bTV новините

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *