Кунева се обяви за партньорство между университетите и бизнеса
14.06.2016
552 млн. евро са изплатените суми по ПРСР за 2015г.
14.06.2016

EK подкрепя България за изграждането на Европейския енергиен съюз

България играе важна роля за изграждането на Европейския енергиен съюз. Това заяви европейският комисар по конкуренция Маргретe Вестагер след среща с министър-председателя Бойко Борисов в Министерски съвет (МС). Вестагер подчерта, че Европейската комисия (ЕК) поддържа отлично сътрудничество с България и много силни двустранни връзки и че за всеки европейски и български гражданин е важно да има сигурност на доставките и достъпни цени.

Комисар Вестагер каза още, че Европейския съюз (ЕС) трябва да извърви своя преход в енергийните системи и да изпълни ангажиментите си за опазване на околната среда и климата и че в тази връзка българските приоритети в сферата на енергетиката са същите като тези на ЕС.

Премиерът Борисов запозна комисар Вестагер със стъпките на правителството по отношение на пощенските услуги, железопътния транспорт и енергетиката. „Очакваме от ЕК и от комисар Вестагер разбиране и помощ. Всички знаят, че по някои от темите, нещата не могат да станат веднага“, каза министър-председателят. Той посочи още, че запазването на собствеността на газопреносната система на България е стратегическа задача за правителството. „Запознах комисаря и с делата и проектите, които имаме, с руските тръби на нашите пристанища, с процедурите по „Южен поток“, каза още Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *