След консултациите при Радев: ИТН няма да подкрепи трети мандат, ГЕРБ връщат втория
17.08.2021
Туристическият и ресторантьорският бизнес се обединиха срещу затегнатите мерки
08.09.2021

Депутатите поискаха от главния прокурор доклад за полицейското насилие

На извънредно заседание депутатите изслушаха Бойко Рашков, заемащ поста служебен министър на вътрешното министерство, по случая с разпространените кадри с полицейско насилие по време на антиправителствените демонстрации през 2020 г. Той трябва да бъде представен до 20 август.

На заседанието народните представители единодушно решиха, че главният прокурор трябва да представи доклад за дейността на институцията, която оглавява, във връзка с полицейското насилие.

Част от битите протестиращи също присъстваха на заседанието, а народните представители ги аплодираха. Това, което поискаха политиците, е да знаят дали има наказани полицейски служители. Те приеха декларация, с която осъдиха бруталното насилие.

Бойко Рашков разкритикува предишните ръководители на МВР, както и прокуратурата заради неадекватните мерки и наказания, приложени на униформените лица, нарушили правомощията си.

В залата той обяви и че настоящ европейски делегиран прокурор не е установил наличие на полицейско насилие при случилото се на 10 юли миналата година. По непотвърдена информация става дума за Вероника Трифонова.

В същото време бившите ръководители на МВР отрекоха обвиненията и заявиха, че полицията е била поругана с политически сили. Младен Маринов , бившият МВР министър, коментира, че записите не са били укривани, а по случая е била разпоредена проверка.

Снимка: Прокуратура на РБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *