ИТН очаква да е готова със състав на правителство до края на седмицата
27.07.2021
ИТН: Христо Иванов и Мая Манолова водят нещата към следващи избори
29.07.2021

Депутатите изслушаха Кацаров и Рашков в НС, очакват Гешев в четвъртък

Министрите Бойко Рашков и Стойчо Кацаров бяха привикани на изслушване в Народното събрание.

Рашков отговаряше на въпроси на депутатите относно твърдението, отправено от него преди 2 месеца, че политически лица и граждани са били подслушвани по време на предизборната кампания за вота на 4 април. Служебният министър на вътрешните работи обеща доказателства за случилото се още днес, след като бе нападнат от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова за разпространение на неверни твърдения.

По думите му имената на лица, подадени за подслушване, са разнасяни на листчета, които по-късно са били унищожавани и информацията не е вписвана в тетрадки и бележници, както следва да бъде по закон.

На свой ред Стойчо Кацаров, служебен министър на здравеопазването, отговаряше на въпроси, свързани с евентуална нова вълна от коронавирус и разкритикува ваксинационния план от миналата година.

По неговите думи поради липсата на добра информационна кампания са се създали предпоставки да се разпространят негативни нагласи и твърдения за ваксините и това ще бъде трудно преодоляно.

Стойчо Кацаров изтъкна и други грешки като приоритетното доставяне на ваксини на AstraZeneca и малкия брой ваксинирани възрастни. Той обаче отбеляза и положителна тенденция от месец май – има ръст на ваксинираните хора. Данните, които обяви служебният министър, са за 170 хиляди души повече ваксинирани по време на служебното правителство.

На парламентарното заседание днес стана ясно, че главният прокурор Иван Гешев също ще бъде изслушан пред депутатите този четвъртък.

Снимка: Dariknews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *