Автобус с близо 2000 кутии контрабандни цигари заловиха на ГКПП Капитан Андреево
19.11.2018
Непочистен път взе живота на млад мъж край Плевен
20.11.2018

Black Friday: няколко съвета за успешно пазаруване

Този петък е денят на големите намаления и изгодното пазаруване.

Black Friday е една от американските традиции, които българското общество успешно заимства вече няколко поредни години. Разликата е в това, че, ако американците предпочитат да видят покупките си на живо и с тази цел жертват голяма част от времето си, редейки се на опашки пред магазините, то в България хората предпочитат да се възползват от големите намаления онлайн.

Някои от нас цяла година очакват големите намаления на Черния петък. Месец преди това започват да ни засипват с обещания за деня с най-ниските цени на телевизори, таблети, принтери или друга високотехнологична джаджа, която сте набелязали месеци предварително. Но не бива да позволявате шумът около Черния петък да Ви заблуди. Търговците често си позволяват манипулации с фантастичните сделки и може да се окаже, че плащате повече отколкото получавате.

През 2018г. празникът на намаленията се пада на 23 ноември и отново се очаква да впечатли потребителите с дългоочаквани оферти за огромен брой продукти.

Експертите обаче ни съветват да не се подлъгваме от обещаните намаления и да следваме няколко прости правила, които ще ограничат безразсъдното пазаруване. Ето ги и тях:

1. Разгледайте онлайн магазините с Black Friday оферти предварително и съставете списък с продуктите, от които имате нужда.

2. Проверете цените на продуктите, които сте избрали, на повече от едно място.

3. Определете бюджет за покупки и го спазвайте.

4. Следете социалните мрежи за допълнителни оферти.

5. Внимателно прочетете правилата на онлайн магазина.

6. Следете дали има промени сроковете за доставка, тъй като огромното количество поръчки през уикенда на Черния петък, често водят до забавяния.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *