ГДБОП разследва 14 трансплантации в болница „Лозенец“
24.06.2021
Топлинен удар – признаци и превенция
25.06.2021

„Автомагистрали“ дала 84 млн. лв. авансово за ремонт по АМ „Хемус“

Поредни шокиращи разкрития от служебния министър на регионалното развитие и благоустройство Виолета Комитова.

Държавното дружество „Автомагистрали“ е платило 84 млн. лв. авансово за ремонт по АМ „Хемус“. Самият ремонт, за който е платено, трябва да се извърши след 4 години и все още дори няма издадени разрешителни.

Именно схемата „Автомагистрали“, както и авансово платените ремонти на язовири в страната, които са „източвали“ държавния бюджет по същия начин станаха причина за редица проверки.

Предстоят срещи с всички фирми и дружества, които са получили авансови плащания за неизпълнени проекти. Комитова бе категорична, че проверките няма да спират.

Министърът отстрани ръководството на дружеството, но софийският градски съд спря производството по вписване на новото ръководство с аргумента, че не е проведен конкурс. Комитова посочи, че ще настоява за смяна, но докато това се случи, дружеството ще работи със старото ръководство.

Междувременно „Автомагистрали“ отвърна на коментарите на служебния министър, като заяви, че благодарение на авансовите плащания и фиксираните цени на материалите били спестени 79 млн. лева на държавата. Развоят на скандала предстои.

Снимка: МРРБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *