Отвлеченото момиче от Добрич е открито живо и е в стабилно състояние
26.07.2018
Истанбулската конвенция е отхвърлена от Конституционния съд
27.07.2018

8 убити при взрив в джамия в Нигерия

Отделът на CNN в Лагос (най-големия град в Нигерия) съобщава за новина от последните дни. Най-малко 8 човека са убити, след като атентатор самоубиец се взриви в джамия в североизточна Нигерия, съобщава полицията.

Терористичният акт се е случил около 4.30 през нощта по местно време в понеделник в отдалеченото село Кондуга, докато жителите му са се подготвяли за сутрешната си служба.

Извършителят в мъж, който влязъл в джамията за ранната служба и взривил голямо количество експлозиви, като по този начин отнел своя живот и живота на още 7 души. Седем са и ранените, които са имали нужда от болнично лечение. Те незабавно са откарани в болница в региона.

До момента нито една организация не е поела отговорност за атаката от понеделник, но нигерийските власти подозират групировката Боко Харам, които са известни с взривяването на джамии, пазари и други публични места в Нигерия.

Последната бомбена атака е част от серия атаки, случили се през последните месеци.

Миналият месец повече от 20 вярващи са били убити, след като бомба е била взривена в джамия в Дамбоа, а ранените са 2 пъти повече. Около 24 души са загинали при взривяването на 2 бомби в джамия в нигерийския град Муби през май.

Боко Харам продължава смъртоносните си атаки над села из цялата североизточна част на Нигерия въпреки твърденията на военните, че техните войски отново са превзели териториите, които преди са били част от населяваните от военната група земи. В неделя нигерийската армия спомена, че някои от войниците ѝ са били убити при засада от представителите на Боко Харам в Йобе, един от нигерийските щати, които са силно засегнати от атаките.

Непрекъснатите атаки над религиозни храмове не спират отдадените мюсюлмани да посещават службите в джамиите. Ислямистката секта Боко Харам пък не спира със заплахите си към нигерийското население.

Снимка: CNN

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *