Тръмп заяви, че няма да прави повече отстъпки към Турция и Ердоган
21.08.2018
Полицията разкри и залови нелегални мигранти, пребиваващи в Своге
22.08.2018

8-годишно момиче от Мездра не спира да изумява с таланта си

Имаме честта да ви запознаем с таланта на едно от децата на България. Елизабет Виталиева е само на 8 години, а вече може да се похвали със запис на авторска песен. Младата певица е от Мездра. Независимо от малкия край, в който живее, момичето е изключително амбицирано да постигне много, а мечтата й е да издаде албум.

Бети съвсем скоро издаде своята първа авторска песен „Родена съм под щастлива звезда“. За изключително кратко време, песента грабна сърцата на множество слушатели, а малкото момиче все по-силно вярва, че таланта й тепърва ще бъде оценяван от публиката.

Родителите на малката Елизабет или позната като Виталия, какъвто е артистичният й псевдоним, са от хората, достойни за уважение и подкрепа. Те се отнасят отговорно и ревностно към таланта на дъщеря им, като вникват в съветите на Димо Филипов – продуцент на музикална компания в Северозападна България. Той пръв забелязва таланта на момичето и отправя предложение за запис на първата й песен. Вършец е мястото, което е избрано за запис на клипа, в който малката певица, не просто пее ангелски, но показва изключителна артистичност, която говори за нейното призвание – тя очевидно е родена, за да бъде на сцена!

Семейство Виталиеви решават, че този дар от Бог трябва да бъде развит и шлифован от професионалист и записват дъщеря си в школата на вокалния педагог Анета Петкова. „Виталия се чувства като сред дъжд от бонбони, когато е на сцената!“ – споделя майка й, „Тя сияе, когато пее и влага душата си, затова изкуството и е толкова красиво и няма как да си равнодушен пред него!“ – добавя тя. Малката Елизабет Виталиева е солистка в детската вокална група „Детски свят Jr.”.

Слушайки изпълнения на Виталия и наблюдавайки нейното сценично поведение, наистина човек се откъсва от проблемите си и слуша в захлас. Тази естетическа феерия, която представя на публиката, малката певица от Мездра, заслужава адмирации. Подобен ефект се постига само от истински артист, което само по себе си говори за таланта на Елизабет Виталиева.

За жалост, страната ни не предвижда особено съдействие в развитието на талантливи деца в България – и тук е момента да споменем, че обединявайки се, можем да покажем на онези 240 горе, че народът е по-силен. Както споменахме, Виталия има една мечта и тя е свързана с издаването на собствен албум. В близко бъдеще, малката звезда предвижда запис на нова песен, този път фолклорна. На нас остава изборът между това, дали да останем апатични или да бъдем значими, когато става въпрос за развитието на едно наше дете, с което можем само да се гордеем.

Всеки от вас, който смята, че може да съдейства за израстването на Виталия и за постигането на нейната мечта, може да се свърже с нас, на редакцията ни, за да получи координати на нейните родители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *