Повече от 20 коня са били простреляни в Правец и Ботевград
06.11.2018
Закрила на детето отнема децата на ромското семейство, чието новородено почина от премръзване
06.11.2018

77-годишната столичанка, замесена в схема за наркотици, остава в ареста

77-годишна столичанка е участвала в схема за разпространение на наркотици и задържана за постоянно с решение на Специализирания наказателен съд. Заедно с внука си възрастната жена продавала марихуана и кокаин в квартал Люлин в София.

Престъпната група се състояла от четирима души, в това число и 77-годишната жена и нейния внук, който вече има присъда по обвинение в разпространение на наркотици. Осъждани са и другите участници в схемата, като възрастната жена е единствената в групата без присъда. Нейният внук все още е бил на изпитателен срок .

Членовете на престъпната група са задържани още в края на миналата седмица при специализирана акция на ГДБОП. По време на операцията са открити различни видове наркотични вещества. Според разследващите органи възрастната столичанка разфасовала наркотиците и ги продавала в дома си след предварителна уговорка с клиенти по телефона.

При пристигането на службите жената се опитала да прикрие доказателствата, като изхвърлила част от наркотиците, намиращи се в жилището, през прозореца и в тоалетната.

Днес съдът взе решение да задържи всички участници в схемата, включително възрастната жена. Съдебните органи смятат, че жената би могла да извърши и други престъпления. В същото време тя е в добро физическо състояние, така че лишаването ѝ от свобода не застрашава здравето ѝ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *