Напрежението в Столипиново ескалира след мащабна полицейска акция
31.01.2019
Какво причинява рак? 6 рискови фактора, за които трябва да знаете
04.02.2019

71-годишен столичанин даде над 100 000 лева на измамници

Телефонните измами стават все по-крупни, а сюжетът им става все по- сложен. Вчера стана ясно, че 71-годишен столичанин е станал жертва на измама, която продължила близо месец. Възрастният мъж е станал един от многото измамени през последните няколко години. Неговият случай обаче се различава от останалите.

71-годишният пенсионер е давал пари на телефонните измамници няколко пъти в продължение на около месец. От 8-ми до 10-ти януари мъжът е оставил в ръцете на престъпниците общо над 100 000 лева. Стигнало се дори до там измамниците да го убедят да продаде недвижим имот, който притежава и да им даде печалбата.

След разследване на полицията са задържани 61-годишен мъж и неговата дъщеря. Служителите на реда са иззели парите, използваните мобилни телефони и СИМ-карти.

По същото време е разкрита още една телефонна измама в столицата, като този път жертвата е възрастна жена, което е дала 1400лв на ало-измамници. Задържан е „куриерът“, който според данни на полицията е участвал в подобна измама през лятото.

И в двата случая обаче организаторите, които стоят зад ало-измамите не са заловени. Полицията е успяла да задържи единствено т.н. „куриери“, които пренасят сумите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *