Повече от 500 души почистиха 10 водоема в страната
13.05.2019
Издирването на предполагаемия убиец от Костенец продължава вече седем дни
16.05.2019

60-годишен фермер уби крадец в село Болярино край Пловдив

Възрастен мъж, собственик на кравеферма в с. Болярино, прегази мъж на 30 години, влязъл в имота му да краде люцерна и животни. Това стана ясно по-рано днес, а самият фатален инцидент се е случил на 11 май.

Във фермата на 60-годишният земеделец нахлули трима души, които се опитвали да откраднат люцерна. Собственикът обаче се оказал в близост и забелязал неизвестни лица да косят на територията на фермата. Щом видели джипа му те се разбягали, но на около 500м той успял да настигне един от тях с автомобила си и го прегазил.

Пострадалият загинал на място, а останалите двама крадци настояват, че са видели цялото престъпление, като дори споделят, че приятелят им бил убит по особено жесток начин, тъй като собственикът на кравефермата минал през тялото на жертвата няколко пъти.

В момента фермерът от кипърски произход е задържан за 72 часа, а какво ще бъде наказанието му предстои да бъде изяснено.

Убийството за пореден път повдига темата за правата на пострадалите от грабеж и кражби и въпроса, докъде се разпростира правото на самозащита.

Припомняме, че миналата седмица Парламентът прие на първо четене промените в Наказателния кодекс, предложени от партията на Обединените патриоти, които дават значително повече свобода на гражданите при набези от крадци, но в същото време според противниците на идеята внасят опасни неясноти в закона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *