Ясни са полуфиналните мачове на Мондиал 2018
09.07.2018
Броят на жертвите на наводненията в Япония нараства
10.07.2018

6-годишното момиче от град Панагюрище все още е в неизвестност

Преди два дни беше намерено тялото на удавено 8-годишно момиче в коритото на река Луда Яна. Установена е самоличността на детето. То е от град Панагюрище и по данни на полицията е били оставено само от неговата майка, която е тръгнала на работа рано сутринта. Детето е излязло заедно със своята 6-годишна сестра, която все още е в неизвестност.

Новината шокира обществеността и повечето от коментиращите се нахвърлиха върху майката на удавеното момиче с обвинения. Критиците настояват, че толкова малки деца не бива да бъдат оставяни без надзор и майката няма оправдание за постъпката си.

Докато обществото търси виновник, по-малката сестра все още не е намерена.

Днес разследването продължава и в търсенето ще се включат 16 екипа на полицията, пожарната, както и ловци от региона. След проливните дъждове реката е буйна и теренът е изключително тежък за претърсване. Нивото на водата е повишено, а растенията около коритото на реката създават допълнителни усложнения за групите издирващи.

Екипите продължават да търсят, като на ден обхождат десетки километри мокър и осеян с гъста растителност терен, но до момента следа от изгубеното момиче няма.

За съжаление случаят не е единичен. В края на миналата седмица след подаден сигнал за изчезнало момче в село Исперихово, неговото тяло беше намерено в Стара река в региона. Трупът на удавеното дете е намерено след тридневно издирване, в което освен екипи, изпратени от държавните институции, са се включили и много доброволци от областта.

В издирването на детето от Панагюрище от днес ще участва и дрон.

Дали причината за трагичните инциденти се крие в тежките метеорологични условия или в несериозно родителско отношение, ще разследва прокуратурата, а в това време хората в Панагюрище се надяват да се случи чудо и 6-годишното момиче да бъде намерено живо.

Снимка: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *