Сертифициране по SHRM вече и в България
27.06.2016
Петицията за нов британски референдум била манипулирана от интернет тролове
27.06.2016

4G роуминг от Мтел в 10 от най-посещаваните европейски страни

Kлиентите на Мтел вече ще могат да ползват 4G скорости на мобилния си интернет в 10 страни от Европа. Освен съседните ни Гърция, Турция, Румъния, Сърбия и Македония, те ще могат да ползват мобилен интернет с висока скорост и в Германия, Австрия, Хърватия, Словения и Лихтенщайн.

Към списъка със страни на Мтел, в които ще може да се ползва 4G роуминг, от следващата седмица ще се присъединят и Испания и Великобритания, а скоро се очаква да се включат и Италия, Франция, Русия, Белгия, Полша, Швейцария, Чехия, Албания, Южна Африка и други.

Именно държавите от Европейския съюз и съседните ни страни са в топ 10 на най-посещаваните дестинации от българите през 2015 година по данни на Националния статистически институт. Същевременно според онлайн анкета, проведена през март 2016 година на сайта на Мтел, над 50% от българите пътуващи в чужбина ползват мобилен интернет по време на пътуванията си. Затова и основна цел на компанията е до края на годината да подпише подобни споразумения за достъп до 4G за клиентите си и с още над 50 други оператора.

След промяната на условията за роуминг тарифи в Европейския съюз от 1 май 2016 година, всички ползващи мобилен интернет в страни от него ще заплащат цената, която нормално плащат на свален MB в България, плюс надценка от 0.117 лева на MB. Мтел предлага и много изгодни роуминг тарифи и пакети, както за ЕС, така и за страни извън него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *