Доналд Тръмп губи позиции преди предстоящите избори
27.06.2016
Азия изпревари Северна Америка по брой супер богаташи
27.06.2016

35% от работещите жени страдат от главоболие поне веднъж седмично

35% от работещите жени в България страдат от главоболие поне веднъж в седмицата, показват данни от национално проучване за навиците и придобивките на работещите. Една от възможните причини за тази негативна тенденция е недостатъчният прием на вода на работното място. Дехидратацията на организма води до чувство за жажда, умора, главоболие, раздразнителност и понижена продуктивност. Това се отразява не само на качеството на професионалните задължения, но и на самочувствието и добрия външен вид.

Проучването показва, че 32% от жените пият под 1 л вода по време на работния ден, което според специалистите е значително под препоръчителния прием. Сред основните фактори за това са липсата на време, приема на други течности като кафе и безалкохолни, множеството задачи в офиса, както и фактът, че едва 39% от работодателите в България осигуряват вода на служителите си на работното място.

Данните показват, че за разлика от жените, мъжете по-рядко се оплакват от главоболие, докато са на работа. Една от възможните причини е фактът, че те пият средно с по 265 мл повече вода на ден от жените. По-добрата хидратация на организма допринася за по-висока продуктивност и повишена устойчивост на стрес. Хората, които приемат достатъчно вода през деня, се чувстват по-енергични и бодри, което е предпоставка за позитивна атмосфера в офиса.

Друг интересен факт е, че жените, които определят жизнения си тонус по време на работа като нисък, са близо два пъти повече в сравнение с мъжете. В същото време над 80% от хората, които пият повече от един литър вода в рамките на работния ден, споделят, че имат добър жизнен тонус и високо ниво на концентрация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *