Сръбските митничари спряха на границата подаръците за българските деца в Босилеград
21.12.2018
Днес е Стефановден! Денят на първия мъченик и последния християнски празник за годината
27.12.2018

Руското посолство обиди група протестиращи граждани

Посолството на Руската федерация в България предизвика скандал в обществото с изказване по повод на флашмоб, организиран от граждани, загрижени за украинските моряци, задържани от руските власти в Черно море.

Повод за протестната демонстрация стана елхата, която руското посолство дари на Столична община. Дървото беше поставено пред храма Света Неделя. На 23 декември там се събраха хора, които поставиха малки корабчета от хартия върху коледното дръвче, като по този начин заявиха подкрепата си за украинските моряци, отвлечени от руските власти след конфликта в Керченския проток, сред които има и представител от български произход. Протестната демонстрация беше направена по модел на подобна инициатива, проведена в Беларус.

В страницата си в социалната мрежа руското посолство публикува статия на автора Костадин Костадинов в сайта class.bg. Той нарича протестиращите олигофрени и малоумници, демонстрацията – „безпримерен идиотизъм“, а също така индиректно се противопоставя на „американската цензура по българските медии.“

Публикацията на статията в страницата на руското посолство предизвика бурна реакция, като много граждани се съгласиха с позицията на автора, други възроптаха срещу обидите, отправени към протестиращите, а трети сметнаха за неподходящо институция на високо ниво да се присъединява към подобни изказвания, съдържащи обидни квалификации и безпочвени обвинения.

Снимка: Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *