Санкционирани са 132 общини по ОП „Околна среда“
22.06.2016
Масово прикриване на приходи в Слънчев бряг
23.06.2016

30 000 евро възнаграждение и професионално развитие за български младежи в Германия

Българските младежи в Германия, които ще се включат в програмата “Работата на моя живот” през новата учебна година, ще имат възможност за професия в областта на строителството и над 30 000 евро възнаграждение за три години.

Желаещите да се развиват в областта на строителството имат възможността да подадат своите документи до края на месеца. Агенцията по заетостта дава шанс на 30 кандидати.

Предложението е за платено 3-годишно професионално обучение. Германският строителен център за образование и квалификация BiW BAU с партньорството на Агенцията по заетостта ще обучи в Германия по специалностите „пътен строител”, „строител-бетон/стоманобетон” и „строителен дърводелец” младежи на възраст от 20 до 27 г., завършили средно образование.

Програмата „Работата на моя живот” (MobiPro EU) предвижда и безплатен интензивен курс по немски език. След езиковия курс, в края на месец август, младежите ще заминат за Германия, където започва 6-седмичната им практика в строителни компании. През месец октомври 2016 г. започва същинското обучение, като през първата година обучението на цялата група български младежи ще се извършва от Строителния център за образование и квалификация BiW BAU.
През втората и третата година стажантите ще се обучават на работното си място в обучаващи строителни предприятия със стабилни пазарни позиции и дългогодишна история.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *