Какви са първите отзиви за новия вицепремиер Марияна Николова?
23.11.2018
Ученик стана жертва на побой в градския транспорт
23.11.2018

22-годишна майка наби учителка в детска градина

Млада майка е ударила възпитател в детската градина, която посещава детето ѝ. Скандалът се е разразил в детската градина в село Ценино в Сливенска област.

Според получената информация учителката е на 47 години. Тя отправила забележка към детето и 22-годишната му майка я атакувала. Възпитателката е с лека телесна повреда.

По случая е образувано досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда върху длъжностно лице по време на изпълняване на възложените му служебни задължения.

Инцидентът е показателен за отношението на родителите към преподаватели и възпитатели, които се грижат за децата им.

Една от водещите теми в медийното пространство от последните дни са съдебните искове на родители срещу учители. Оказва се, че българските майки и бащи често се обръщали към съда за съдействие, в случай на несправедлива според тях оценка или наказание.

Регионалните инспекторати по образованието пък разглеждат хиляди оплаквания, свързани с ниски оценки и несправедливи забележки от страна на учители.

Министърът на образованието Красимир Вълчев излезе с коментар по случая, като заяви, че такива случаи има, но не може да се говори за системна практика. Той поясни, че главният проблем е липсата на доверие между преподаватели и родители. Министър Вълчев смята, че, за да се изградят стабилни отношения на партньорство и доверие, българските учители и родители трябва да си комуникират повече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *