Войната между Tik Tok и САЩ
29.09.2020
Цветана Пиронкова ще играе в трети кръг на Ролан Гарос (обновена)
30.09.2020

2020: Най-лошата година за компанията Disney

Пандемията от Covid-19 продължава да нанася удари върху икономиката в световен мащаб. Освен малкия и среден бизнес, икономическа криза застигна и утвърдени с години световни фирми.

Една от тях е компанията The Walt Disney.

2020 г. е една от най-лошите за световната компания. Заради извънредното положение в цял свят, много дейности и работни планове бяха прекратени или забавени. Това направи и световния лидер – парковете Disneyland бяха затворени в първите месеци на годината.

Не е тайна, че голямо количество от приходите на Disney идват именно от увеселителните паркове. В последните години компанията не може да се адаптира толкова добре в онлайн пространството, затова се придържа към увеселителните съоръжения, които привличат хора от цял свят.

Затварянето на тематичните паркове е довело до загуби около 1 млрд. долара, като за първите три месеца на годината общите загуби на компанията са около 1,4 млрд. долара.

Друг проблем на Дисни е загубата и на персонал заради пандемията. Компанията е била принудена да съкрати около 28 хил. служители, които отговарят за парковете Disneyland. Голяма част от уволнения персонал е работил на непълно работно време.

Голямата надежда за тази година на Дисни – игралната версия на детския анимационен филм Мулан, не успя да оправдае очакванията. Много хора не харесват филма, заради измененията в неговата тема и цел. Китайският народ твърди, че героинята е изменена и че цялата тематика на филма е различна. Според анимацията Мулан е момиче, но се бори наравно в мъжете. В игралната версия има промяна, която не се харесва – Мулан става по-силна от мъжете.

Не на последно място остава и новата платформа на световния гигант – Disney +. През 2019 г. компанията пусна новата стрийминг платформа, но седмица след това хакери атакуваха личните данни на потребителите. Оказва се, че хакери са откраднали личните данни на потребителите с цел продажба на акаунти на черния пазар. Говори се, че цената на бракуван акаунт е около 3 долара, което е доста по-ниска цена от тази, която Дисни предлага за услугите си.

Екипът на Новините днес се надява, че 2021 г. ще бъде по-добра и по-успешна за любимата на всички деца компания.

Снимки: IMDb, Disney.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *