Петокласник удари учителя си по физическо и го набеди в побой
07.11.2018
Мая Манолова е приела повече от 100 жалби в купето на влака София-Варна
07.11.2018

18-годишният мъж, който прегази две жени в Карнобат, поиска да бъде освободен срещу 1000 лева

18-годишния Алекс Димов се яви пред съда с искане да бъде освободен срещу парична гаранция от хиляда лева, но съдебната власт взе решение той да остане в ареста.

Мъжът прегази две възрастни жени в град Карнобат в събота. Той карал с несъобразена скорост, минал през неравност на пътя и изхвърчал към тротоара, където вървели двете жертви. Едната починала на място, а другата е била транспортирана в болнично заведение в град Бургас, където умира часове след инцидента.

По време на съдебния процес става ясно, че обвиняемият е взел шофьорска книжка преди по-малко от месец, което обезсмисля аргумента на адвоката му, че двойното убийство е единственото нарушение на Димов.

Комуникацията с 18-годишния мъж от ромски произход на разпитите била изключително трудна. Той твърдял, че е завършил основното си образование, но не могъл да определи своята националност, едва говорел български и не знаел какво е ЕГН. Защитникът му изтъквал факта, че Димов е баща на новородено бебе, което има нужда от неговите грижи, но в процеса на уточняване на фактите се оказва, че от законова гледна точка детето не е признато от обвиняемия. По документи детето се отглежда от самотна майка, която съответно получава финансова помощ от държавата.

Съдът не получи отговор на въпроса какво работи Алекс и как си е позволил скъпия автомобил, отнел живота на две невинни жени.

Към момента Димов остава в ареста. Официалното основание на съда е, че обвиняемият може да се укрие, тъй като редовно пътува в чужбина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *