Йосиф Кобзон почина
30.08.2018
Стачка в Гърция блокира български туристи и тираджии
03.09.2018

16-годишен е арестуван за момчето, удавено в река Дунав

Поредният случай на насилие между деца доведе до смъртта на едното и лишаването от свобода на другото. 16-годишен тийнейджър е обвинен в убийството на своя братовчед. Прокуратурата е повдигнала обвинението още на 28 август, тъй като с оглед на психологическия профил на извършителя, има голяма вероятност той да се опита да избяга от отговорност или да унищожи важни доказателства по случая.

Отговорните институции провеждат подробно разследване, което завършва с обвинението на 16-годишното момче. Доказателствата сочат, че на 21 август тийнейджърът е удавил своя роднина във водите на река Дунав край Свищов. Прокуратурата настоява, че не може да се говори за състояние на афект или невменяемост, тъй като всички факти показват, че младежът е извършил престъплението с ясното съзнание, че се опитва да сложи край на живота на жертвата.

Арестът е осъществен вчера заради притеснения от страна на институциите, че 16-годишният може да се укрие или да извърши ново престъпление, за да прикрие уликите от предишното.

Прокуратурата съобщава, че в подобна ситуация най-често прилаганото наказание е 5г. затвор.

Снимка: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *